Bemutatkozás
2016. december 23. írta: a századik juh

Bemutatkozás

Szervusz Testvér

 

A századik juh vagyok.

 

szazadik_juh.jpg

                                      A hajam és a szőrzetem miatt mindig is problémás voltam!

 

Megkeresztelt Jehova Tanúja vagyok, fontos, de nem kinevezett "pozícióban".

A századik juh elnevezés ne tévesszen meg, nem vagyok tétlen, nagyon sokat teszek a szervezet felhívásának megfelelően a jó hír terjesztéséért.

Sokat nevetünk a gyülekezetben a testvérekkel a vének felfuvalkodottságán és alázatlanságán, miközben valóban jó példaként elöljáró véneket is ismerek, és elismerek. 

Sokak szerint egyszerűen el kell fogadni a "felülről jövő" vezetést, de ez nem igaz!

A biblia szerint meg kell vizsgálni még az ihletett kijelentéseket is, hogy nehogy félrevezessenek, hiszen a biblia szerint sokan jönnek Jézus nevében, és mondják, hogy itt a Krisztus, meg amott, hogy ha lehet, még a választottakat is félrevezessék, nem?

Képzeljétek el, engem ezért a kérdésért megjegyeztek, és megfedtek.

wachtower_ragaszto.jpg

        A Watchtower szerint így kell eljárni a kérdésfeltevőkkel, ha már nem bibliatanulmányozók

 

 

A feladataimat is csak azért tarthattam meg, mert a többiek alkalmatlanok voltak a feladatra.

Ezt nem én mondom, hanem a vén mondta...

az emelvényről...

iskola alatt...

ordítva...

Szóval úgy gondolom, Russell idejében valódi bibliatanulmányozások folytak, amikor összejöttek, és megvitattak dolgokat, azaz eszmét cseréltek.

Sajna nálunk nincs eszmecsere!

Nálatok van?

Nem mondom, egyszer-egyszer felbukkan egy érdeklődő, vagy egy lelkes testvér, de előbb-utóbb befásul, és a barátból véntestvér lesz, mert agyonterhelik a véneket, nem véletlenül.

Azonban sokan úgy érezzük a gyülekezetből, hogy nem jól van ez így, és nem elég arra várni, hogy Jehova majd megoldja a dolgokat, mert ezt mindig olyanok mondják, akiknek nem érdekük a változás.

Sógor-koma-jóbarát van kinevezve, a körzetfelvigyázó nem is aludhat máshol, csak politikai-stratégiailag megfontolt helyeken!

Lehet, kicsit élesen írok le dolgokat, de a gyülekezetünk hétköznapi életét és gondjait szeretném hitelesen előadni, ami, valljuk be, nem egyszerű, pedig elvileg a legboldogabb nép közé tartozunk.

A gyülekezetben elérte a többséget az "ellenzék" száma, ugyanakkor fenntartjuk az eshetőséget arra, hogy helyi, lokális jelenségről van szó, és más gyülekezetekben a vének olyanok mint a friss harmat egy tikkasztó napon, vagy mint egy hűs forrás, vagy mint egy árnyékot adó oltalom!

A közeli gyülekezetekben szintén hasonló állapotok vannak, kiskirályok uralkodnak a gyülekezeteken.

Felétek mi a helyzet?

wachtowerrossz_ora.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jwpontorg.blog.hu/api/trackback/id/tr5612069097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kétkedő84 2020.11.24. 15:02:45

Nálunk is vannak érdekességek.
8vénből már csak 7van.A nyolcadik vissza mert kérdezni és nem akart bólogatni ezért lépnie kellett.(SZKI-t végzett.)Ebből adódóan a többiek bólogatnak a 3nagyvezírnek.
Nagyvezírek:-Titkár.-Koordinátor.-Szolg.felv.
Természetesen a koordinátor testvér veje a titkár.Míj meglepő.Hatalomnak a családban kell maradni.
Koordinátor egy idős szerintem tiszta szívvel szolgáló testvér.Bár határozott karakán pali egy mondattal becsicskítja a többi vént akár összejövetel közben is.
A veje a titkár az már külön történet.Olyan beképzelt és felfuvalkodott,hogy már lassan magával sem áll szóba.Teljesen megközelíthetetlen.Egy mondattal le ráz bármit is szeretnél.Rideg,magának való.Állítólag a gyerekek is azért mentek férjhez mert nem bírták a légkört.Azt meg mondani sem kell,hogy van lóvé gyári munkából meg takarításból.
Szolg.felv. 2éve került ide.Nagy koponya.De tőle fanatikusabb testvérrel még nem találkoztam.Pedig az előző gyülekezetemet szellemi reál madridnak hívják.
2év alatt még egy percet sem dolgoztak+25millás ház(az erre nagy pénz egy házért),5millás új autó.Élnek mint Marci hevesen.Szinte már közjogi méltóság.Mindenki a család kegyeit keresi.
A többi vén.
Van egy másik SZKI-t végzett,ő teljesen el van nyomva.Szinte hülyének nézik.
A többi meg a tipikus bólogató.
Azért lettek kinevezve mert a köf szóvá tette,hogy lassan 20éve nem volt kinevezés.Nyilván féltették a hatalmat.
Egy 10perces progit nem tudnak megtartani.Az egyik beszél össze vissza azt sem tudja hol tart.(de a felesége a legönteltebb)
A másik meg olvasni nem tud.A kir.terembe mikor felolvasott egy levelet nagyon kínosnak érezte mindenki.10perc makogás.Egy érdeklődőnek buzdító lehetett.
Viszont nagyon jól bólogathat.A 18éves fia a színpad szolga,mikrofonos,olvasó most a zoom technikus.Miközben a fiatal kisegítő szolga nem kap feladatot.
És még lehetne sorolni.
A vének cserélgetik az autót.Az egyik közmunkából a másik munka nélkül az asszonykával két autót tart fent és mindíg úton vannak a többi meg alapból tele van nyugdíjból,gyári munkából,takarításból,meg munkanélküliségből(ők a leggazdagabbak)
És akkor még ott vannak a 30as testvér nők család nélkül megkeseredve.Társason félrehúzódva sírnak.Antidepresszánsokon élve.Ezt máshol is tapasztaltam.20évesen gyógyszeren éltek.
40-50es testvérek egyedül sóvárogva egy nő után.
Fiatal diplomás testvérnők 4 órás takarításbol kolduskodnak.
Nagy pénzért feketén maszekoló vén aki megfedi a maszekoló testvért aki erre elkülönűl.
10-15éve szolgáló kisegítők akiket nem neveznek ki mert karakán palik és nem állnának be a sorba.Egyéni vállalkozóként számlázás,feleségek férre kupakolása,ismertség által bejutni a néhai szki-ra.Mű vigyor mű szeretet.Terembe nagy mosoly az utcán meg elfordúl.Az elit körüli pincsizés.Köztudottan feleség verő aki nagy mosollyal hordja a mikrofont.Állítólagos besúgók.
Pl minket március óta fel sem hívták akár a szántóföldi csop.vez hogy élünk-e még.
Elküldik,hogy mikor kell olvasni a könyvet meg mikor olvasom a "W"-t.Ennyi.

Így vagyunk mi az Ő legelőjének juhai.
süti beállítások módosítása